Të gjitha kategoritë

Lajme

home>Lajme

Cili është aplikimi i udhëzuesit linear?

Koha: 2021-06-23 Goditjet: 144

Udhëzuesit linearë përbëhen kryesisht nga rrëshqitës dhe udhëzues, dhe rrëshqitësit përdoren kryesisht për udhëzuesit e fërkimit rrëshqitës. Ato përdoren për lëvizje reciproke lineare dhe mund të mbajnë një çift rrotullues të caktuar dhe mund të arrijnë lëvizje lineare me saktësi të lartë nën ngarkesë të lartë.

Funksioni i lëvizjes udhëzuese lineare është të mbështesë dhe drejtojë pjesët lëvizëse për të bërë një lëvizje lineare reciproke në një drejtim të caktuar. Udhëzuesi linear përdoret kryesisht në makineri të automatizuara, të tilla si veglat e makinerisë, makineritë e lakimit, makinat e saldimit me lazer, etj. Udhëzuesit linearë përdoren kryesisht në strukturat mekanike që kërkojnë saktësi relativisht të lartë. Nuk ka asnjë mjet të ndërmjetëm midis komponentëve të lëvizshëm dhe të palëvizshëm të udhëzuesit linear, por topa çeliku rrotullues. Për shkak se topi i çelikut rrotullues është i përshtatshëm për lëvizje me shpejtësi të lartë, ka një koeficient të vogël fërkimi dhe ndjeshmëri të lartë, ai mund të plotësojë kërkesat e punës së pjesëve lëvizëse, të tilla si mbajtësja e veglave dhe karroca e veglës së makinës.

Paraprakisht: Çfarë është aplikimi i vidës me top?

Tjetra: Si të dalloni saktësinë e udhëzuesve linearë?

Shpalos

SHICERBIMI P YR JU!