sadaya Kategori

wartos

Imah>wartos

Naon prinsip kerja motor stepper?

Waktos: 2021-08-12 Hit: 544

Salakutepping motor mangrupa unsur kontrol buka-loop nu ngarobah sinyal pulsa listrik jadi kapindahan sudut atawa kapindahan linier. Dina kasus non-overload, laju motor sareng posisi eureun ngan ukur gumantung kana frekuensi sareng jumlah pulsa sinyal pulsa, sareng henteu kapangaruhan ku parobahan beban. Nalika supir stepper narima sinyal pulsa, eta drive motor stepper nurutkeun Arah set rotates sudut tetep, disebut "sudut hambalan", sarta rotasi na ngalir step by step dina sudut tetep. The kapindahan sudut bisa dikawasa ku ngadalikeun jumlah pulsa, pikeun ngahontal tujuan positioning akurat; dina waktos anu sareng, laju sarta akselerasi rotasi motor bisa dikawasa ku ngadalikeun frékuénsi pulsa, ngahontal tujuan pangaturan speed.

supir stepper

Salakumotor tepper mangrupakeun jenis motor induksi. Prinsip gawéna nyaéta ngagunakeun an sirkuit éléktronik pikeun ngarobah arus langsung kana nu suplai kakuatan babagi waktos. Multi-fase kontrol sequential ayeuna. Anggo arus ieu pikeun nyayogikeun kakuatan nu motor stepper, jeung nu motor stepper tiasa dianggo normal. Supir mangrupikeun catu daya ngabagi waktos pikeun motor stepper, pengendali sekuensial multi-fase.

stepper mptor

Sanajan motor stepper geus loba dipaké, motor stepper teu kawas motor DC biasa, sarta motor AC dipaké conventionally. Ieu kudu diwangun ku sinyal pulsa ring ganda, sirkuit drive kakuatan, jsb pikeun ngabentuk sistem kontrol saméméh bisa dipaké. Ku alatan éta, teu gampang ngagunakeun motor stepper ogé. Ieu ngawengku muih pangaweruh profésional kayaning mékanika, motor listrik, éléktronika, jeung komputer. Salaku unsur eksekutif, nu stepping motor mangrupa salah sahiji produk konci mekatronika sarta loba dipaké dina sagala rupa sistem kontrol automation. Kalayan pamekaran microelectronics sareng téknologi komputer, paménta pikeun motor stepper ningkat unggal dinten, sareng aranjeunna diterapkeun dina sagala rupa widang. nu ékonomi nasional.


Sateuacana: Kumaha cara kerja bola sekrup?

salajengna: Naon prinsip kerja motor servo?

Ngembangkeun

SERVICE UNTUK!